2013-01-23

Meduolis

Tradicinis minkštas meduolis, kurį įprastai kepu Kalėdoms. Viršų galima apibrastyti įvairiai riešutais, tinka ir sūdyti ar karamelizuoti.
~~~


Viršui:
1 stiklinė slyvų džemo
1/2 stiklinės žemės riešutų be luobelių

Meduoliui:
2,5 stiklinės miltų (250ml)
3 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė grietinės
1 stiklinė medaus
3 a.š. cinamono
1a.š. su kaupu sodos
5v.š. aliejaus
100g džiovintų slyvų

Kiaušinius ir cukrų išsukti iki purumo. Dėti minkštą medų. Sodą sumaišyti su grietine ir dėti į masę. Sudėti visus likusius produktus ir pasmulkintas slyvas.
Kepti 180C orkaitėje apie 50min, galima patikrinti su mediniu iešmeliu. Atvėsinti. Iškepus aptepti džemu. Džemą galima pakaitinti, kad butų lengviau padengti. Kol džemas dar šiltas apiberti kapotais riešutais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą