2017-04-09

Guokui bandelės su mėsa ir raugintais kopūstais

Minkštos bandelės apskrudusiu paviršiumi
~~~

Tešlai:
320g miltų
~150ml drungno vandens
2v.š. aliejaus
15g žalių mielių
1/2 a.š. druskos

Kiaulienos įdaras :
100g maltos kiaulienos
30g malto/tarkuoto svogūno
1 česnako skiltelė
1v.š. sojų padažo
2v.š. vandens ar sultinio
1 a.š. krakmolo
žiupsnis druskos (pagal skonį)
žiupsnis čili miltelių
žiupsnis juodųjų maltų pipirų

Kopūstų įdaras:
150g Kvedarų ūkio raugintų kopūstų
1/2a.š. cukraus
3-5v.š. aliejaus
1/2 svogūno

sezamo sėklų
aliejaus kepimui

Bandelėms užminkyti minkštą mielinę tešlą. Palikti pastovėti šiltai, kol padvigubės.

Kopūstų įdarui aliejuje lengvai pakepinti smulkintą svogūną. Kai svogūnai suminkštės, berti raugintus kopūstus ir cukrų. Vis pamaišant troškinti ant vidutinės kaitros, pridengus dangčiu, kol kiek suminkštės.

Kiaulienos įdarui maltą kiaulieną gerai išsukti su trintu svogūnu ir vandeniu, sojų padažu ir krakmolu. Suberti likusius prieskonius, spaustą česnaką. Išmaišyti iki vientisumo, duoti 20min pastovėti.

Iš tešlos suformuoti 10-12 kamuoliukų.
Imti po du kamuoliukus ir iškočioti maždaug 5cm x 25cm blynelius.


Ant vieno blynelio plonai užtepti kiaulienos įdaro, ant kito kopūstų.

Blynelį kloti vieną ant kito ir susukti į tvirtą ritinelį.

Ritinėlio galus pavolioti į sezamo sėklas ir ritinėlį pastačius atsargiai suspausti į plokščią bandelę.


Suspaustą bandelę kepti įkaitintame aliejuje ant vidutinės kaitros kiekvieną pusę po minutę.
Tuomet bandeles perkelti ant kepimo popieriumi išklotos skaros ir kepti orkaitėje 180C apie 20min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą