2017-05-14

Dvispalviai keksiukai

Dvispalviai keksiukai su kakava ir vanile. Išlieka drėgni ir skalaus skonio.
~~~

12 keksiukų:
2 kiaušiniai
150g cukraus
150g sviesto
150g miltų
1a.š. kepimo miltelių
1a.š. vanilinio cukraus
50ml pieno
15g kakavos sumaišytos su 3 v.š. karšto vandens ir atvėsintos


Keksiukams minkštą sviestą išsukti su cukrumi iki purumo, po vieną įmušti kiaušinius, berti miltus sumaišytus su kepimo milteliais. vanilę. Galiausiai įmaišyti pieną.

Pusė tešlos sudėlioti į 12 keksiukų popierėlių. Į likusią tešlą išmaišyti kakavos masę. Sukrėsti tešlą šalia baltos masės į popierėlius.

Kepti 180C apie 15-20min
Atvėsinti.

Keksiukai labai skanūs ir vieni, bet galima papuošti sviestiniu kremu.

Sviestinis kremas :
75g minkšto sviesto
200g cukraus pudros
2-3v.š. pieno
keli lašai norimos esencijos
maistinių dažų

Minkštą sviestą plakti 5 minutes, kol kiek pašviesės. Berti cukraus pudrą ir plakti iki vientisumo, pilti pieną ir kvapus. Pieno pilti tiek, kad masė butų puri ir lengvai tepama, puikiai laikytų formą.
Ant nedidelio gabalėlio sviestinio popieriaus galima išspausti gėlytes, jas trumpai atvėsinti šaldytuve ir tuomet galima bus lengvai perkelti ant sviestiniu kremu padengto keksiuko.
Arba iš karto iš kremo spausti norimas formas.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą