2017-07-16

Sausainiai persikai

Minkšti cukruoti sausainiai su įdaru.
~~~


560g miltų
3 kiaušiniai
115g sviesto
225g cukraus
100ml pieno
1a.š. kepimo miltelių
1a.š. vanilinio cukraus ar ekstrakto

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, vanile.
Sviestą išlydyti ir sumaišyti su cukrumi, pienu ir kiaušiniais.
Viską supilti kartu su miltais ir permaišyti, turi gautis lipni klampi tešla.
Iš tešlos formuot graikinio dydžio sausainėlius. Dėti į skardą, lengvai paspausti paviršių.
Kepti 180C~15min
Atvėsinti.
Įdarui :
250g rikotos ar kreminio sūrio
50g cukraus pudros
1a.š. vanilės

Viską išmaišyti iki vientisumo
Išpjauti duobutę sausainio apačioje ir užpildyti kremu.
Sausainius suvožti po du ir pamirkyti raudonose sultyse (vynuogių, serbentų, vyšnių ir pan) ir apvolioti cukruje.
Neturint sulčių galima pamirkyti virintame vandenyje su išmaišytais maistiniais dažais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą