2017-08-12

Troškintas triušis su kadagio uogomis ir džiovintomis slyvomis

Minkštas aromatingas triušis su padažu...
~~~


1 triušis (~1,3kg)
2 svogūnai
2 skiltelės česnako
10-15 džiovintų slyvų
2 lauro lapeliai
5 juodieji pipirai
žiupsnelis džiovinto čiobrelio
žiupsnelis džiovinti baziliko
10 kadagio uogų
300ml daržovių sultinio
50g sviesto
3v.š. aliejaus
druskos pagal skonį



Triušį supjaustyti gabalais. Nuplauti ir nusausinti.
Keptuvėje gerai įkaitinį aliejų ir triušo gabalus apkepti iš visų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Triušį perkelti į dubenį. Į  keptuvėje likusį aliejų įmesti sviesto ir ant silpnos kaitros išlydyti.
Svogūnus supjaustyti gabaliukais, česnako skilteles griežinėliais ir apkepti svieste. Pagardinti čiobreliais, bazilikais, pipirais, lauro lapais.
Kai svogūnai suminkštės sudėti triušieną, užpilti sultiniu, suberti kadagio uogas, druską ir uždengus dangčiu troškinti apie 40 min, tuomet apversti ir troškinti dar apie 40-50min, kol mėsa lengvai atsiskirs nuo kaulo. Jai visas sultinys išgaruos, galima papildyti trupučiu verdančio vandens.


Skanauti su trintomis bulvėmis ar duonele...



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą