2023-02-18

Aštri avinžirnių mišrainė su keptomis paprikomis




2 skardinės po 400g avižinių

1 didelė saldžioji paprika

1/2 nedidelio poro

1/2 puodelio marinuotų sidabrinių svogūnėlių

1 čili pipiras (arba pagal skonį)

pluoštelis krapų ir laiškinių svogūnų

1a.š. figų džemo

30ml aliejaus

10ml citrinos sulčių

druskos pagal skonį



Konservuotus avinžirnius perplauti vandeniu ir nusausinti.
Papriką supjaustyti kubeliais ir pakepinti kelias minutes aliejuje. Atvėsinti. 

Porą ir prieskonines žoleles smulkiai sukapoti. Visas daržoves sumaišyti kartu. Pagal skonį įberti smulkiai kapoto čili pipiro.
Padažui figų džemą sumaityti su aliejumi ir citrinos sultimis, pagal skonį pagardinti druska.

Daržoves permaišyti su padažu. 




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą