2023-12-10

Trapūs švediški meduoliai


 

430g miltų

150g sviesto

130g cukraus

50 ml cukraus sirupo

60ml stiprios kavos (užplikytos, be nuosėdų)

2a.š. cinamono

2a.š. malto imbiero

1/2a.š maltų gvazdikėlių

žiupsnelis druskos

1a.š. kepinių sodos

Kavą, cukrų, sirupą ir prieskonius užkaitinti puode.

Kaitinti pora minučių, kol cukrus ištirps.


Sirupą supilti ant sviesto. permaišyti, kad ištirptų sviestas.

Kai sviestas ištirps ir masė kiek pravės suberti miltus sumaišytus su soda. Virtuvės kombaine užminkyti tešlą.


Tešlą sudalinti į kelis kamuoliukus ir pusvalandį atvėsinti šaldytuve. 

Atvėsusią tešlą perminkyti ir iškočioti apie pusės cm storio lakštą, Išspausti norimus sausainėlius.


Kepti 200C įkaitintoje orkaitėje apie 8 minutes, Atvėsinti ant lygaus paviršiaus.



 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą