430g miltų
150g sviesto
130g cukraus
50 ml cukraus sirupo
60ml stiprios kavos (užplikytos, be nuosėdų)
2a.š. cinamono
2a.š. malto imbiero
1/2a.š maltų gvazdikėlių
žiupsnelis druskos
1a.š. kepinių sodos
Kavą, cukrų, sirupą ir prieskonius užkaitinti puode.
Kaitinti pora minučių, kol cukrus ištirps.
Sirupą supilti ant sviesto. permaišyti, kad ištirptų sviestas.
Kai sviestas ištirps ir masė kiek pravės suberti miltus sumaišytus su soda. Virtuvės kombaine užminkyti tešlą.
Tešlą sudalinti į kelis kamuoliukus ir pusvalandį atvėsinti šaldytuve.
Atvėsusią tešlą perminkyti ir iškočioti apie pusės cm storio lakštą, Išspausti norimus sausainėlius.
Kepti 200C įkaitintoje orkaitėje apie 8 minutes, Atvėsinti ant lygaus paviršiaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą