200g cukraus
120ml riebios grietinėlės (skirtos plakti)
85g sviesto
druskos pagal skonį
Į puodą (idealu sunkus ketaus puodas) suberti cukrų ir ant vidutinės kaitros vis maišant, kaitinti, kol cukrus ištirps, taps medaus spalvos, nebeliks cukraus gabalėlių.
Kuomet nesimatys cukraus gabalėlių, sudėti sviestą. Sudėjus sviestą masę išsisluoksniuoja, tad maišyti, kol vėl taps vientisą. Galiausiai maišant supilti grietinėlę. Dar apie minutę pamaišyti ir pagardinti druska. Nukelti nuo kaitros.
Leisti karamelei pravėsti.
Sudėjus sviestą ar grietinėlę masė ima putoti ir kiek pakyla, tad maišymui rinkitės ilgesnį šauktą.
Cukrų lengvai galima sudeginti, tad tirpinant reiktų nuolat maišyti ir nepalikti be priežiūros.
Vėsiai laikyti galima kelias savaites.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą