2024-02-04

Bagetės

 

1000g miltų
660ml vandens
15g žalių mielių
15f druskos

Visus produktus išsukti kartu iki vientisos masės.
Tešlą kildinti, kol padvigubės.
 Ant gausiai miltuoto paviršiaus suformuoti kamuoliukus po ~150g ir pridengus palikti, kol kamuoliukai padvigubės. Iš pakilusios tešlos formuoti norimos formos duoneles. Palikti kilti ant gausiai miltuoto paviršiaus. Patogu ant gausiai miltais apiberto ranšluostėlio ar kepimo popieriaus.

Orkaitę įkaitinį iki 270C. Orkaitės apačioje įdėti papildomą skardą į kurią įpilti puodelį verdančio vandens.

Pakilusias bandeles įpjauti keliose vietose, ir kepti ir perkelį į įkaitintą  orkaitę apie 20 minučių, kol įgaus rusvą atspalvį. 
Atvėsinti ant grotelių.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą