Minkšti ir drėgni biskvitiniai grybukai pagal seną, paveldėtą receptą.
~~~
Musmiraitės |
Baravykai |
~85 vnt; 1,2 kg
Grybukams:
6 kiaušinių tryniai
3 kiaušinių baltymai
1,5 stiklinės cukraus (stiklinė 200ml)~300g
200g margarino arba sviesto
200g grietinės
1 a.š. sodos
žiupsnelis cinamono
žiupsnelis muskato
žiuspnelis gvazdikėlių
miltai ~400g
Glazūra balta:
200g cukraus pudros
1 kiaušinio baltymas
1a.š. citrinos sulčių
Glazūra ruda:
100g juodojo šokolado
1 v.š. aliejaus
Papildomai:
aguonos, žalios kokoso drožlės, raudonų dažų
Video:
Grybukų gamyba:
Šaukštas cukraus padeginama keptuvėje ir užpilama apie 3v.š. vandens. Kiaušinių baltymai ir tryniai gerai išplakami su likusiu cukrumi. Margarinas ištirpdomas ir kiek atvėsinamas. Soda sumaišoma su grietine(nugesinama) ir dedama į kiaušinių masę, sudedamas margarinas, pilamas padegintas cukrus, dedami prieskoniai. Beriami miltai, jų kiekis priklauso nuo kiaušinių dydžio. Masė turi gautis riebios grietinės konsistencijos. Gerai išmaišoma.
Kepama specialioje formoje ant dujinės viryklės. Keptuvė įkaitinama, patepama aliejumi. Dedama po šaukštelį tešlos, forma uždaroma ir apverčiama. Kepama ant vidutinės ugnies(vartant), kol grybukai pasidaro rudos spalvos, atšoka iš keptuvės.
Baltai glazūrai baltymą išsukti šaukštu su cukraus pudra ir lašeliu citrinos. Masė turi būti dantų pastos tirštumo.
Grybukų kotukai aptepami glazūra, pats galiukas pabarstomas kokosu ar aguonomis ir pastatomi džiūti. Grybukus galima įstatyti į padėklą, kuriame pripilta kruopų (grikių ar ryžių). Likusi balta masė nudažoma maistiniais dažais. Šaukštas baltos masės pasiliekamas musmirių taškams. Nudžiuvus kotukams dažomos kepuraites ir dekoruojamos taškais.
Rudai glazūrai ištirpdomas šokoladas įstačius dubenį su šokoladu į puodą su verdančiu vandeniu. Įpilamas aliejus. Iš karto aptepamos grybukų kepurėlės. Džiovinama.
Papildyta 2016/04/12:
~~~
~~~
~~~
Kaip pasiilgau tokiu grybuku :) Vaikyste primena :) Skanus gi budavo :)
AtsakytiPanaikintimiltai apie 3 stiklinės, kiaušiniai taip 3 visi ir dar 3 tryniai, baltymus galima naudoti glajui, galima morengus gaminti
AtsakytiPanaikintiKokie faini grybukai. Reikės ir man šiemet išbandyt savo viryklės galimybes ir pasigaminti grybukus.
AtsakytiPanaikintikoki dazai naudojami ?
AtsakytiPanaikintiamericolor firmos.
PanaikintiKur jūs čia tuos dažus naudojat?Man čia jokių dažų nereikia
PanaikintiAr kita diena nesukieteja ar reik juos uzdengt ar dezuteje laikyt kad kieti nebutu?
AtsakytiPanaikintiGeriausiai laikyti hermetiškame indelyje ir maišelyje, tuomet minkšti bus ir mėnesį. Per porą dienų jiems nieko nenutiks ir vazoje:)
Panaikintiisbandziau daugybe receptu,bet sitiems neprilygsta nei vienas :)
AtsakytiPanaikintiDžiaugiuosi, kad patiko ;)
Panaikintikiek išeina grybukų iš tokio kiekio?
AtsakytiPanaikintiapie 1,5kg ~maždaug 70 grybukų
Panaikintio kodel tas aliejus pilamas isokolado glazura
AtsakytiPanaikintialiejus padeda ploniau padengti šokoladą ir suteikia spindesio.
PanaikintiLabai geras receptas ,vakar isbandziau ,labai aciu.
AtsakytiPanaikintiLabai geras receptas. Tesla gavosi kietoka nes dejau 400g miltu. Kita karta desiu maziau. Klausimas: ka duoda karamelizuotas cukrus kuri atskirai apkepiname keptuveje?
AtsakytiPanaikintiSpalva
AtsakytiPanaikintiSpalva
AtsakytiPanaikintiKepsiu
AtsakytiPanaikintisveiki, ar gautusi grybukai, jei nedeciau grietines?
AtsakytiPanaikintiSveiki! Recepte rašoma 6 tryniAi ir 3baltymai. Bet vaizdo įraše dėjo po 3, tai kaip reikia?🤔Ačiū!
AtsakytiPanaikinti