2011-03-06

Šokoladinis pyragas

Itin paprastas pyragas, nuostabiai purus ir drėgnas ir labai saldus.
~~~


Stiklinės miltų (250ml)
Stiklinės cukraus
Stiklinės  karšto vandens
Pusės stiklinės kakavos
60g lydyto kepinių margarino
1 a.š. kepimo miltelių
Didelis kiaušinis
Pusės stiklinės paskrudintų sumaltų riešutų
Migdolų esencijos

Viršui:
50g šokolado kepimui
50g sukapotų riešutų
1v.š. aliejaus

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sausus produktus sumaišome ir užpilame vandeniu. Pilame lydytą margariną ir maišome. Įmaišome kiaušinį. Ant galo įmaišome riešutus ir esenciją. Visą masė krečiame į sviestiniu popieriumi išklotą kekso formą. Kepame 180C apie 40 min. Ar iškepę patikriname su mediniu iešmeliu. Nuimame nuo popieriaus ir atvėsiname.
Šokoladą ištirpdome ant garų ir sumaišome su aliejumi. Apipilame ant pyrago viršaus ir apibarstome riešutais. Leidžiame šokoladui sustingti ir skanaujame.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą