2023-01-25

Morenginis varškės pyragas su slyvų džemu

 



Trapi tešla:
~155g miltų
85g sviesto
1 kiaušinis trynys
25g cukraus pudros
1a.š. vanilinio cukraus
1a.š. kepimo miltelių
(jai reikia šlakelio vandens)


Varškės įdaras:
500g kepinių varškės (kibirėlyje)
3 kiaušinio tryniai
100g grietinės
100g cukraus
1v.š. krakmolo
1a.š. vanilinio cukraus

Pusės puodelio tiršto slyvų džemo

Morengui :
4 kiaušinio baltymai
150g cukraus



Tešlai sviestą pasmulkinti kubeliais ir sumaišyti su miltais trinant tarp pirštų, suberti cukraus pudrą, vanilę, kiaušinio trynį, vanilę ir užminkyti tešlą, jai reikia įpilti šlakelį vandens. Tešlą iškočioti ir įklotį į ~20cm kepimo formą, formuojant kraštelį ir padėti 10-15 min į šaldytuvą.

Įdarui varškę išsukti su likusiais produktais iki vientisumo. 
Ant atvėsusio tešlos pado paskleis džemą, tuomet- varškės įdarą, Kepti 180 cm apie 40 minučių, kol centras bus tvirtas.

Morengui kiaušinio baltymus išplakti iki standumo su cukrumi, kol cukrus pilnai ištirps. 
Paskleisti morengą, ant iškepto varškės pyrago ir dar pakepti 10-15 min (iki norimo rusvumo) .

Skanauti gerai atvėsintą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą