2020-04-22
Maskarponės tortas su braškėmis
Bisvitui:
3 kiaušiniai
90g miltų
100g cukraus
25g sviesto
1v.š. pieno
Kremui
500g maskarponės
400ml grietinėlės plakimui
110g cukraus pudros
10g želatinos miltelių (naudojau kuri iš karto užpilama karštu vandeniu)
30ml vandens
Sirupui:
1/2 apelsino sulčių
2v.š. karšto vandens
1v.š. cukraus
Viršus: uogos, mėtos.
Biskvitui kiaušinius sumaišyti su cukrumi, plakti virš puodo su verdančiu vandeniu, kol masė taps puri.
Iškelti iš vandens garų dar minutę paplakti. Įsijoti miltus ir atsargiai permaišyti mentele, galiausiai supilti lydytą sviestą ir pieną.
Tešlą pilti į sviestiniu popieriumi įtiestą 20cm kepimo formą.
Kepti 160 C apie 25 min.
Atvėsinti.
Kremui grietinėlę išplakti su cukraus pudra iki purumo. Įmaišyti maskarponę.
Želatiną užpilti karštu vandeniu ir permaišyti, kol ištirps. Įmaišyti į kremą.
Biskvitą perpjauti į dvi dalis.
Aptepti sirupu sumaišytu iš karšto vandens cukraus ir apelsino sulčių.
Aptepti gausiai kremu.
Dėti antrą biskvito dalį ir sulieti sirupu. Viršų ir šonus gausiai apdengti likusiu kremu.
Palikti pastovėti šaldytuve pora valandų ar per naktį.
Prieš pateikiant papuošti uogomis.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą