2023-01-29

Kokosiniai belgiški vafliai su rikota

 


300g miltų

100g cukraus

250g rikotos

250g kefyro ar pasukų

50g tirpinto kokosų aliejaus 

4 kiaušiniai

20g kokosų miltų

2a.š. kepimo miltelių

1/2a.š. sodos

1a.š. vanilinio cukraus

1/2a.š. druskos

Pirmiausiai sumaišyti kartu sausus produktus: miltus, kokoso miltus, druską, cukrų ir  vanilę ir kepimo miltelius bei sodą.

Rikotą išsukti kartu su kiaušiniais, supilti kefyrą (ar pasukas), tirpintą ir pravėsintą kokosų aliejų. 

Sumaišyti sausus produktus su šlapiais ir kepti įkaitintoje ir trupučiu kokosų aliejaus pateptoje vaflinėje kelias minutes iki norimo apskrudimo.

Pateikti su mėgstamomis uogomis ar džemu. 


p.s. kaip žinoti, kad vaflis jau iškepęs,- nustoja iš vaflinės intensyviai kilti garai. Tuomet galima pradėti darinėti ir tikrinti ar apskrudo, tiek kiek norite. 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą