Mielės 30g
Pienas 250ml
Margarinas 130g
Kiaušiniai 3
Cukrus 200g
Miltai ~800g
Įdaras
Vanilinis cukrus 2 a.š.
Krakmolas 1 v.š.
Razinų
Varškė riebi 500g
Cukrus 50g
Kiaušinis 1
Aptepimui
Pieno 5 v.š.
Cukraus 1 v.š.
Mieles ištirpiname 100ml šilto pieno, beriame šaukštą cukraus, miltų tiek kad gautųsi grietinės tirštumo tešla. Paliekame šiltai kol išputos.
200g cukraus ir 3 kiaušinius plakti iki putų, tada dėti labai minkštą sviestą. Gautą masę dėti į mieles. Pilame likusį pieną, beriame druską. Dedame miltus ir minkome tol kol tešla nebelips prie rankų ir bus blizgi. Paliekame šiltai. Kai pakyla minkome nedideles bandutes ir dedame į skardą.Paliekame šiltai.
Varškę su 50g cukraus ir vanilę triname iki purios masės. Dedame krakmolą ir kiaušinį.
Bandutėse įspaudžiame duobutes ir į jas dedame porą razinų (galima vyšnių), o ant viršaus po šaukštą varškės. Aptepame pieno ir cukraus plakiniu. Kepame 200C -25min :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą