2023-11-02

Morkų ir apelsinų pyragėliai su pekanų riešutais


300g morkų (nuluptų)
150g saulėgrąžų aliejaus 
200g rudojo cukraus
240g miltų
4 kiaušinių
1 apelsino (nutarkuota žievelė ir sultys)
saujelė pekano riešutų
po žiuspnelį: malto cinamono, muskato, gvazdikėlių, imbiero
1a.š. kepimo miltelių

Viršuj plaktos grietinėlės su trupučiu cukraus ir vanilės.
~~~

Morkas nulupti, supilti į kokteilių plaktuvą, su kiaušiniais, cukrumi, aliejumi ir aplesino žievele bei sultimis. Viską susmulkinti iki vientisumo.

Miltus sumaišyti su prieskoniais, kepimo milteliais ir pasmulkintais riešutais.


Kepti kanelių formelėse apie 12-15 minučių, arba kekeksiukų 20-25. Patikrinti mediniu iešmeliu ar iškepę.


Prieš dekoruojant grietinėlė pilnai atvėsinti. Grietinėlės kremą pabarsčiau trupučiu malto cinamono.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą