Duonelė velykoms ar kitai šventei.
~~~
~~~
Miltų 500 gr.
Sausų mielių 1 pakelis (25g žalių)
Cukraus 80 gr.
1 a.š .Vanilinio cukraus
1 Kiaušinis
Margarino 100 gr.
Šilto pieno 200 ml.
razinų
romo esencijos
migdolo
aptepimui išplaktą kiaušinio trynį su trupučiu pieno.
Mieles sumaišyti su šiltu pienu pora šaukštų cukraus ir trupučiu miltų. Palikti pusvalandį šiltai. Razinas užplikyti karštu vandeniu ir įlašinti romo. Nulašinti vandenį nuo razinų ir nusausinti. Į mieles dėti likusius produktus ir užminkyti tešlą. Suberti razinas. Palaikyti dar apie pusvalandį šiltai. Formuoti avinuką, iš migdolo padaryti akutę. Dar pusvalandį pakildinti, aptepti kiaušinio plakiniu ir kepti apie 180C ~30min kol įgaus aukso spalvą.
Koks puikus pyragas. Būtinai bandysiu Velykoms 😊
AtsakytiPanaikinti