Mūsų šeimos receptas. Gaunasi maždaug 2 trilitriniai stiklainiai.
Marinatas:
3l vandens
200ml acto 9%
6 v.š. druskos (su nedideliu kaupu)
2v.š. cukraus ( irgi)
juodųjų pipirų 5 vienetai
kvapniųjų pipirų 5 vienetai
1/2 a.š. garstyčių sėklų
2-4 česnako skiltelės
peraugusių krapų stiebai
krienų lapai
Agurkai priklausomai nuo dydžio kiek tilps į stiklainius, skaniausi sprindžio dydžio.
Supilame vandenį į puodą ir užverdame, sudedame pipirus, druską, actą, cukrų, garstyčias, pasmulkintus krienų lapus ir krapus. Viskam leidžiame užvirti.
Į kitą puodą kaičiame vandens ir kai užverda sumetame nuplautus mažus agurkus, ugnį sumažiname iki mažiausios padalos ir laikome 20min.
Česnakų skilteles nulupame ir nuplikome karštu vandeniu, sumetame į dviejų trilitrinių iškaitintus stiklainius.
Agurkus sudedame į stiklainius ir užpilame karštu marinatu. Uždengiame ir apverstus stiklainius laikome šiltai 3 paras(pvz virtuvėje po antklodėmis), tada pastatome šaltai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą