Daug kur matyta, labai išgirta aromatinga duonelė su prieskoniai. Tinka kaip priedas prie sriubos, kepsnių. Skanu ir viena. Tad jai dar nebandėt tai pirmyn.
Reikės duonai
2 stiklinių kvietinių miltų
1 stiklinės kukurūzų miltų
1 stiklinė vandens
3v.š. alyvuogiu aliejaus
1 a.š. sausų mielių arba ~10g žalių
1 a.š. druskos
Iš ingriedientų gerai išminkyti tešlą ir palikti 30 min pakilti. Perminkyti ir duoti dar 30min pakilti.
Įdaras:
100ml aliejaus
3 česnako skiltelės
1/2 a.š. druskos
1 a.š. raudonėlio
1/2 a.š baziliko
1/2 a.š parikos
+
Pora keptų marinuotų paprikų
marinuotų alyvuogių
tarkuoto kieto sūrio
Aliejų sumaišyti su spaustu česnaku ir prieskoniais.
Priedus smulkinti juostelėmis .
Iškočioti iš tešlos didelį blyną, aptepti paruoštu aliejumi ir apiberti priedais. Blyną supjaustyti maždaug 3 cm pločio juostelėmis. Imti torto forma ~18cm ir sukant juosteles viena po kitos, įdaru į vidinę puse susukti visą tešlą. Duoti 20min pakilti.
Kepti 180C ~25min.
Galima gaminti mažus pyragėlius, tuomet kepa kiek trumpiau 10-15min
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą