Reikės:
stiklinės cukinijos kubelių
3 riekių duonos
6 kiaušinių
1v.š. grietinės
mažo svogūno
kelių gabaliukų dešros
prieskonių: druskos, pipirų, raudonėlio, česnako
aliejaus kepimui
Duoną supjaustyti juostelėmis ar kubeliais ir apkepti aliejuje, kad apskrustų. Baigiant kepti išspausti česnaką ir užberti truputį druskos, gerai pavartyti, kad duona pasidengtų prieskoniais.
Svogūną lengvai apkepti aliejuje, kol suminkštės.
Kiaušiniaus gerai išplakti su grietine, berti druskos, pipirų, raudonėlio. Įmaišyti pravėsusius svogūnus.
Į kepimo formos dugną subert cukinijas, duoną ir užpilti kiaušinio plakiniu. Padėlioti dešros gabalėlius. Kepti 180C oraiktėje, kol masė nebebus skysta, apie 30min.
Skanauti su daržovių salotomis, arba pomidorų padažu.
p.s. duoną galimą rinktis tiek baltą, tiek ruginę. Tinka ir pastovėjusi, padžiuvusi. Vietoj dešros galima dėti šoninę, kumpį.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą