Labai mėgstamas varškės pyragas, kuriam nuostabaus aromato suteikia vanilė ir sunokę bananai. Purus ir drėgnas.
~~~
500g riebios varškės
400g miltų
6 dideli kiaušiniai
300g cukraus
300g sviesto
2a.š. kepimo miltelių
2a.š. vanilinio cukraus
2 bananai
glajus:
3v.š. pieno
6v.š. cukraus pudros
Varške pertrinti per sietelį,
Kiaušinius išsukti su cukrumi iki putų. Sviestą ištirpinti ir pravėsusį pilti į kiaušinius. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, vanile. Į kiaušinių ir sviesto plakinį sudėti varškę, suberti miltus viską išmaišyti.
Kepimo formą ištepti sviestu, pilti kelis šaukštus tešlos, kad padengtų dugną, tuomet įpjaustyti bananus, supilti likusią tešlą. Kepti 180 apie valandą.
Atvėsusi aplieti pieno ir cukraus pudros glajumi. Skanus valgyti karštas ir šaltas.
Aš kepiau dviejose skirtingo dydžio formelėse. Ar iškepęs tikrinau mediniu iešmeliu. Norint puošniau pateikti galima aplieti maskarponės ir cukraus pudros glajumi, baltuoju šokoladu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą