Vieni mėgstamiausių užkandžių.
~~~
Tešla:
400g miltų
100g kukurūzų miltų
300ml pieno
50ml aliejaus
20 g šviežių mielių
žiupsnelis druskos ir cukraus
Viršui:
200g fermentinio sūrio
keli v.š. pomidorų padažo
200g dešros
stiklinė juodųjų alyvuogių
stiklinė pomidoriukų
alyvuogių aliejaus
raudonėlio ir baziliko
Iš tešlai skirtų ingridientų suminkyti tešlą. Palaikyti šiltai pusvalandį, perminkyti ir dar pusvalandį laikyti šiltai.
Iš tešlos iškočioti ploną lakštą, su nedideliu dubenėliu išspausti apskritimus, plonai užtepti pomidorų padažo, dešrą supjaustyt labai plonai ir dėti po kelius gabalėlius ant pagrindo, apiberti sūriu, prieskoniais. Palikti 10 minučių šiltai, pašlakstyti alyvuogių aliejumi, uždėti pusėlę pomidoriuko ir smulkintų alyvuogių. Kepti 180C apie 20min.
Padažui: 3v.š. šaukštai majonezo sumaišyti su 3v.š. virinto šalto vandens. Įspausti 2 skiltelės česnako, po arbatinį šaukštelį raudonėlio ir baziliko bei druskos pagal skonį. Galima pagardinti čili pipirais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą