Šie zefyrai gerokai tvirtesni, nei gaminti braškiniai. Sustings irgi daug greičiau,- per 15-30min.
~~~
60ml vandens (želatinai)
330g cukraus
90ml vandens(cukrui)
2v.š. sirupo
maistinių dažų
krakmolo pabarstymui
Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikti išbrinkti.
Cukrų užpilti vandeniu ir virti iki ~115 arba kol įlašinus į vandenį lašelį sirupo jis virs kietu kamuoliuku.
Išbrinkusią želatiną pilti į plakimo indą ir plakant iš lėto supilti išvirusį karštą sirupą. Plakti iki kol masė taps puri ir laikys formą.
Į indą(15x20 ar panašaus dydžio) įkloti kepimo popierių ir gausiai pabarstyti krakmolu, sudėti pusę masės ir sulyginti (tai galima daryti sudrėkintomis rankomis). Į likusią masę pilti sirupą ir kelis lašus maistinių dažų, paplakti iki vientisumo ir sukrėsti ant pirmojo sluoksnio. Išlyginti pabarstyti krakmolu ir atvėsinti, kol sutvirtės.
Supjustyti norimo dydžio gabaliukais ir pabarstyti krakmolu.
Laikyti hermetiškame inde.
Arba galima palikti vienspalvius.
Jai norite galima daryti pavienius zefyriukus. Išplaktą masę išspausti ant gausiai krakmolu ir cukraus pudra (1:1) pabarstyto paviršiaus. Kai zefyriukai apstings apibarstyti paviršių krakmolu su cukraus pudra. Palikti valandai ar dviems, kol pilnai sustings. Tuomet zefyrus suberti į sietelį ir nupurtyti krakmolo ir cukraus pudros perteklių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą