2016-08-12

Obuolių pyragas su traškia plutele

Saldus obuolių pyragas su traškia plutele ir cinamonu.
~~~

Tešlai:
125g sviesto
250g miltų
1 kiaušinis
1 v.š. cukraus
1a.š vanilinio cukraus

Įdaras :
5 dideli obuoliai
5v.š. cukraus
1v.š. miltų
1a.š. cinamono
žiupsnelis vanilinio cukraus
25g sviesto

Viršui
1 kiaušinio trynys
cinamono ir cukraus pabarstyti


Tešlai šaltą sviestą sutarkuoti į miltus, mušti kiaušinį, cukraus ir suminkyti tešlą. Pagardinti vanile.
Iškočioti 2mm storio lakštą ir jį įkloti į 18cm kepimo skardelė. 1/3 tešlos turėtų likti viršui.
Tešlą su skardele atvėsinti pusvalandį šaldytuve.

Obuolius nulupti ir supjaustyti smulkiomis skiltelėmis, sumaišyti su cukrumi, cinamonu ir miltais,  bei vanile. Suverti viską ant atvėsusio pagrindo, sviestą pasmulkinti kubeliais ir sudėlioti ant obuolių. Iš likusios tešlos iškočioti juosteles ir jomis padengti pyragą.

Kiaušinio trynį išplakti su šaukšteliu vandens ir plakiniu aptepti pyrago viršų, pabarstyti cukrumi ir cinamonu. Kepti 180C 45min. Skanauti atvėsusį

Obuolius galima pamaišyti su kriaušėmis. Tešla galima pilnai uždengti pyrago paviršių, tada reiktų padaryti kelias skylute viduryje. Jai tešlos liko, galima suformuoti kraštelį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą