Saldus tortas su citrinos aromatu.
~~~~
Pyragas:
240g sviesto
240g miltų
4 kiaušiniai
100g cukraus
100g cukraus pudros
2a.š. kepimo miltelių
2v.š. citrinos sulčių
1/2 citrinos žievelės
Kremas:
125g kreminio sūrio philadephia
300-400g cukraus pudros (iki norimo kremo standumo)
2v.š. citrinos sulčių
25g minkšto sviesto
1a.š citrinos arba vanilės esencijos
smulkiai tarkuota citrinos žievelė
sulaistymui citrinos sultys
Minkštą sviestą išsukti su cukraus pudra ir kiaušinio tryniais. Pilti citrinos sultis ir įtarkuoti žievelės.
Kiaušinio baltymus išplakti su cukrumi, kol bus standžios blizgios putos.
Kiaušinio baltymus įmaišyti į tešlą, atsargiai įsijoti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir viską permaišyti.
Kepti 180C apie 40min.
Atvėsinti
Kremui kambario temperatūros kreminį sūrį išplakti su sviestu, cukraus pudra ir citrinos sultimis. Baigiant plakti pilti esenciją ir citrinos žievelę.
Pyragą padalint į 2 lakštus ir kiekvieną sudrėkinti citrinos sultimis. Pertepti ir aptepti kremu. Kremas pastovėjas šaldytuve sutvirtėja.
Skaniausias palaikytas pora valandų šaldytuve. Pertepimui tinka ir citrinų uogienė.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą