2016-08-04

Kepta kriaušė su marškinėliais

Minkšta prieskoninė kriaušė su traškia tešlos plutele.
~~~

4 didelės ar 6 mažesnės kriaušės
0,5ml vandens (tinka ir baltas vaisinis vynas)
1 citrinos sultys ir žievelė
1 vanilės ankštis
1 cinamono lazdelė
1 žvaigždutė anyžiaus
cukraus ar medaus pagal skonį

Tešla :
200g miltų
50g šalto sviesto
1 kiaušinis
30g cukraus pudros
žiupsnelis vanilinio cukraus


Kriaušes nulupti, dėti į nedidelį puodą ir supylus skystį ir prieskonius virti ant silpnos ugnies, kol kriaušės įdūrus šakute taps minkštos. Iškepti iš sirupo ir perkelus ant popierinio rankšluosčio palikti atvėsti.

Tešlai sviestą sviestą sutarkuoti į miltus, sumaišyti su kiaušiniu ir cukraus pudra bei vanile. Užminkyti vientisą tešlą, tikslus miltų kiekis priklauso nuo kiaušinio dydžio, jai kimba prie rankų, galima dar žiupsnelį įberti. Tešlą susukti į maistinę plėvelę ir atvėsinti šaldytuve 30min.


Iš atvėsusios tešlos iškočioti ploną lakštą ir jį supjaustyti juostelėmis. Juosteles užsukti ant nusausintos kriaušės. Kepti 180C apie 20min, kol taps auksinės.


Iškepusias pabarstyti cukraus pudra. Pateikti karštas su ledais ar vaniliniu padažu.



4 komentarai:

  1. Wauuu! Pirmoji nuotrauka man pakirto kojas!!! Vaizdelis fantasiškas!!!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tik klausimėlis - kiek vandens reikia iš tikrųjų kriaušėms virti, ar tikrai tik 0,5ml? :)

      Panaikinti
    2. kad ~pusė apsemtų. jai puodas nedidelis pats tas, dangčiu pridengus kriaušės ir garuose pasigamina. Jai puodas didokas skysčio galima įpilti ir daugiau

      Panaikinti