Lengvi pyragėliai pomidorų sezonui. Traškus pagrindas ir spalvingas įdaras.
~~~
Tešlai:
130g miltų
50g kukurūzų miltų
100g šalto sviesto
1v.š. vandens
1/2a.š. druskos
Įdaras :
150g mocarelos
1v.š. džiuvesėlių
1v.š. kapotų žolelių (laiškinio česnako, baziliko)
Viršui: 5-7 nedideli pomidorai
1v.š alyvuogių aliejaus su trupučiu spausto česnako, druskos ir pipirų
Sviestą įtarkuoti į miltus, pirštais sumaigyti iki vientisumo. Berti druskos ir vandens, kad tešla sukibtų. Iš tešlos iškočioti 3mm lakštą ir iš jo išspausti 8vnt ~10 cm apskritimus. Juos įkloti į kepimo formeles ir pusvalandį palikti šaldytuve.
Kepti iš anksto įkaitintoje orkaitėje iki 180C apie 15 min.
Sutarkuotą sūrį sumaišyti su kapotomis žolelėmis ir džiuvesėliais. Dėti įdarą ant apkepto pyragėlio, viršų padengti plonai pjaustytu pomidoru ir patepti prieskoniu aliejumi. Dar 10min pakepti orkaitėje.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą