2016-12-30

Grafo pilies griuvėsiai

Morenginis tortas su sviestiniu kremu ir skrudintais riešutais.
~~~


Video:


Morengai:
4 kiaušinio baltymai
200g cukraus

Morengams kiaušinio baltymai praplakami, beriamas cukrus ir plakama iki labai standžių blizgių putų. Pavertus dubenį putos turi neiškristi, išspaudus -išlaikyti formą. Ant kepimo popieriaus išspausti nedidelius pyragėlius (galima dėlioti ir šaukštu). Džiovinti ~90C orkaitėje apie 1,5 val. Baigus džiovinti palikti atvėsti orkaitėje. Iškepę pyragėliai turi lengvai nusiimti nuo kepimo popieriaus, vidus turi būti visiškai sausas.

Kremas:
4 kiaušinio tryniai
100g cukraus
150ml pieno
1/2 vanilės ankšties
200g minkšto sviesto

tai pat ~200g skrudintų ir pasmulkintų riešutų

Kremui kiaušinio trynius išplakti su cukrumi iki baltumo. Sumaišyti su pienu ir vanile ir vis maišant kaitinti ant silpnos ugnies, kol kremas ims tirštėti, išimti vanilės ankšty ir kremą pilnai atvėsinti šaldytuve.
Minkštą sviestą išplakti iki purumo, dėti atvėsintą kremą ir išplakti iki vientisumo.
 Kremu patepti morengą ir dėti vieną šalia kito, nepamiršti gausiai pabarstyti riešutais, formuojant bokštą. Galima formuoti ir dubenyje, kad lengviau butų išsiimti pirmiausiai reiktų įsitiesti maistinės plėvelės.
Tortas per naktį atvėsinamas šaldytuve.

Tradiciškai naudojami graikiniai riešutai. Papildomai galima aplieti šokoladu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą