Plikyti pyragėliai su plikytu kremu. Tai pat tinka įdaryti sūriais įdarais,
~~~
Pyragėliai :
300ml vandens
120g sviesto
150g miltų
4kiaušiniai
Kremas:
500ml pieno
55g miltų
75g cukraus
4 kiaušinio tryniai
1 vanilės ankštis
Pyragėliais sviestą užvirti su vandeniu puode. Kai ims kunkuliuoti suberti miltus ir išjungus kaitrą intensyviai maišyti, kol miltai atšoks nuo puodo sienelių.
Tešlą pravėsinti, kol bus galima prilietus išlaikyt ranką.
Maišant mikseriu įmušti po vieną kiaušinį. Sekantį įmušti tik tada, kai pirmasis pilnai išsiplakė tešloje.
Gausis elastinga, formą laikanti tešla.
Ją išspausti ant kepimo popieriaus.
Kepti 200C apie 25min.
Pyragėlius atvėsinti.
Kremui pieną su vanile užvirti kartu.
Kiaušinio trynius išplakti su cukrumi ir miltais. Po šaukštą pilti karštą pieną, kad nesutrauktų kiaušinio. Kai masė sušils ir suskystės supilti likusį pieną. Permaišius gražinti į puodą ir pakaitinti vis maištant, kol masė sutirštės. Išimti vanilės ankštį
Atvėsinti šaldytuve.
Pyragėlius įdaryti kremu.
Viršų galima apglaistyti tirpintu šokoladu.
labai skaniai atrodo, reikės pabandyti
AtsakytiPanaikinti