2017-06-20

Marga duona

Saldi duonelė su kakava.
~~~


~550g miltų
300ml pieno
100g labai minkšto sviesto
75g cukraus
1a.š. druskos
25g žalių mielių

30g kakavos
+-2v.š. pieno

Mieles, cukrų ir truputi pieno išmaišyti kartu. Pilti likusį pieną, miltus, sviestą ir druską. Užminkyti elastingą tešlą.
Pakilti tešlą, kol padvigubės. Padalinti tešlą į dvi dalis. Į vieną suberti kakavą ir pilti pieno tiek, kad gautųsi elastinga telša.
Abu kamuoliukus dar pakildinti, kol padvigubės.

Tešlas sudalinti į 5 dalis. Baltą iškočioti ir ją apgaubti pailgą rudos tešlos kamuoliuką.

Tešlą dėti į kepimo popieriumi įklotą kekso formą.
Leisti dar pakilti, aptepti kiaušinio plakiniu ar lydytų sviestu ir kepti 180C apie 50min.
Atvėsinti prieš pjaustant.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą