2017-07-18

Trupininis juodųjų serbentų pyragas

Saldūs minkštas pyragas su juodais serbentais.
~~~

500g miltų
2 kiaušiniai
150g sviesto
220g cukraus
1a.š. kepimo miltelių 
1 a.š. vanilės ekstrakto

Įdarui:
500g serbentų
100g cukraus(arba pagal skonį)
30g krakmolo


Šaltą sviestą sutarkuoti į miltus sumaišytus su kepimo milteliais, tarp pirštų patrinti trupinius iki vientisos konsistencijos. Įmušti kiaušinius, berti cukrų ir vanilę. Užminkyti vientisą tešlą.
Tešlą susukti į maistinę plėvelę ir gerai atvėsinti šaldytuve, kol taps kieta. 

Kai tešla atvės 2/3 tešlos įkloti į kepimo sardelę. Ant viršaus berti serbentus sumaišytus su cukrumi ir krakmolu.
Likusią tešlą užtarkuoti ar sutrupinti ant uogų. Kepti 180C apie 50min 
Iškeptą pilnai atvėsinti ir supjaustyti gabaliukais. 

Serbentus galima pakeisti vyšniomis, gervuogėmis, mėlynėmis ar uogiene.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą