Saldūs minkštas pyragas su juodais serbentais.
~~~
500g miltų
2 kiaušiniai
150g sviesto
220g cukraus
1a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilės ekstrakto
Įdarui:
500g serbentų
100g cukraus(arba pagal skonį)
30g krakmolo
Šaltą sviestą sutarkuoti į miltus sumaišytus su kepimo milteliais, tarp pirštų patrinti trupinius iki vientisos konsistencijos. Įmušti kiaušinius, berti cukrų ir vanilę. Užminkyti vientisą tešlą.
Tešlą susukti į maistinę plėvelę ir gerai atvėsinti šaldytuve, kol taps kieta.
Kai tešla atvės 2/3 tešlos įkloti į kepimo sardelę. Ant viršaus berti serbentus sumaišytus su cukrumi ir krakmolu.
Likusią tešlą užtarkuoti ar sutrupinti ant uogų. Kepti 180C apie 50min
Iškeptą pilnai atvėsinti ir supjaustyti gabaliukais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą