2018-12-31

Biskvitinis medaus tortas

Klasikinis tortukas su žieminiais prieskoniais
~~~

Du ~20cm biskvitai
2 kiaušiniai
120 g medaus
100g cukraus
120g kepinių margarino arba sviesto
260g miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
1a.š. vanilinio cukraus
1a.š. cinamono
po 1/2a.š. maltų gvazdikelių ir kardamo

Kremas :
500ml riebios plakimui grietinėlės
200g grietinės 30 % riebumo
120g cukraus pudros
1a.š. vanilinio cukraus


Biskvitams sviestą ar margariną ištirpinti puode, suberti cukrų, medų ir prieskonius, viską maišyti kol cukrus ištirps. Suberti prieskonius.Išjungti kaitrą, leisti pravėsti.
Miltus sumaišyti kepimo milteliais, supilti sirupą, išmaišyti.
Įmaišyti kiaušinius.
Tešlą padalinti į dvi skardas ir kepti 180C apie 20 min, patikrinti mediniu iešmeliu. Atvėsinti ir perpjauti į 2 dalis.

Kremui visus produktus išplakti iki standumo.

Pertepti kremu biskvitus. Palaikyti per naktį (arba dar geriau parą) šaldytuve.

Puošti ir patiekti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą