Įdaras :
~550g varškės
1v.š. krakmolo
75g cukraus
4vnt kiaušiniai
1a.š. vanilinio cukraus
Tešla:
330g miltų
80g grietinės (naudojau 30%)
100g cukraus
150g sviesto
1/2a.š. kepimo miltelių
1a.š. vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
Tešlai sviestą supjaustyti kubeliais ir išsukti kartu su cukrumi iki purumo, įmušti kiaušinį ir pilti grietinę. Berti miltus sumaišytus su kepimo milteliais, vanilę, druską. Užminkyti elastingą tešlą. Padalinį į dvi dalis 1:2.
Didesnę tešlos dalį įkloti į kepimo skardą. Naudojau 40cm x 25cm skardą.
Tešką subadyti šakute ir kepti 180C 20 minučių.
Įdarui kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Vieną kiaušinio trynį pasilikti pyragui aptepti.
Varške išmaišyti su krakmolu ir likusiais tryniais. Sumaišyti su išplaktais baltymais. Įdarą paskleisti iškepto pagrindo.
Užkloti likusia tešla, aptepti kiaušinio tryniu ir lengvai padekoruoti šakute.
Kepti 180C dar ~40 min. Atvėsinti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą