2021-09-18

Varškės pyragas Draugyste

 


Įdaras :

~550g varškės

1v.š. krakmolo

75g cukraus

4vnt kiaušiniai

1a.š. vanilinio cukraus


Tešla:

330g miltų

80g grietinės (naudojau 30%)

100g cukraus

150g sviesto 

1/2a.š. kepimo miltelių

1a.š. vanilinio cukraus 

žiupsnelis druskos



Tešlai sviestą supjaustyti kubeliais ir išsukti kartu su cukrumi iki purumo, įmušti kiaušinį ir pilti grietinę. Berti miltus sumaišytus su kepimo milteliais, vanilę, druską. Užminkyti elastingą tešlą. Padalinį į dvi dalis 1:2.

Didesnę tešlos dalį įkloti į kepimo skardą. Naudojau 40cm x 25cm skardą.

Tešką subadyti šakute ir kepti 180C 20 minučių.


Įdarui  kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Vieną kiaušinio trynį pasilikti pyragui aptepti.

Varške išmaišyti su krakmolu ir likusiais tryniais.  Sumaišyti su išplaktais baltymais. Įdarą paskleisti iškepto pagrindo. 

Užkloti likusia tešla, aptepti kiaušinio tryniu ir lengvai padekoruoti šakute. 

 


Kepti 180C dar ~40 min. Atvėsinti. 



p.s. klasikinis pyragas kepamas su obuolių džemu. Jo reiktų apie stiklinės ir tepti prieš pilant varškę ant apkepto pagrindo.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą