300g morkų (nuluptų svoris)
3 kiaušiniai
300g miltų
300g aliejaus (saulėgrąžų, riešutų, kokosų, avokadų)
250g cukraus
50g riešutų (naudojau žemės riešutus)
1a.š. kepimo miltelių
1a.š. vanilinio cukraus
po žiupsnelį cinamono ir muskato
žiupsnelis druskos
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais.
Morkas nulupti ir supjaustyti stambiais gabalais.
Į kokteilių plaktuvą sudėti morkas, kiaušinius, aliejų. prieskonius, druską ir cukrų. Viską plakti iki vientisumo. Suberti riešutus ir dar trumpai paplakti.
Plakinį supilti į miltus ir išmaišyti. Supilti į ~22cm kepimo formą.
Kepti 180C apie 45-55minutes.
Atvėsinti.
Viršui :
250ml grietinėlės plakimui
50g cukraus
1a.š. vanilinio cukraus
Marcipano ir maistinių dažų
Grietinėlę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakti iki standumo.
Atvėsus pyragui nupjauti kepurėlę ir aptepti grietinėle.
Marcipaną nudažyti maistiniais dažais ir formuoti morkytes.
Papuošti tortą. Leisti kelias valandas pastovėti iki skanaujant.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą