2023-05-06

Aštrūs baklažanai su kiauliena


 

2 baklažanai

1 paprika

1 svogūnas

 jalapeno pipiras

~1kg keptos ar virtos kiaulienos

~2 v.š. krakmolo

druskos

sezamo sėklų

Padažui:

1v.š. krakmolo

1v.š. sojų padažo

1v.š. vandens

2a.š. cukraus

2 skiltelės česnako


Baklažaną supjaustyti gabalėliais, sudėtį į dubenį ir apiberti druska. Leisti pastovėti apie pusvalandį.

Svogūną, papriką ir pipirus supjaustyti gabalėliais ir apkepti aliejuje, kol suminkštės. Pagardinti žiupsneliu druskos.

Baklažanus perkelti į koštuvą, kad nulašėtų susidarę sultys. Baklažanus apiberti krakmolu ir apkepti aliejuje.

Kai baklažanas suminkštės sudėti pasmulkintą kiaulieną,  suberti apkeptas daržoves.
Padažui sumaišyti spaustą česnaką su likusiais produktais, supilti ant daržovių ir mėsos. 
Pamaišant pakepti kelias minutes, jai reikia pagardinti druska. Prieš pateikiant apiberti sezamais.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą