2023-05-17

Jogurtiniai vafliukai su rabarbarų pagardu


 3 kiaušiniai

70g cukraus

60g aliejaus

265g pieno 

190g natūralaus jogurto 

300g miltų

2a.š. kepimo miltelių

1a.š. cinamono

1a.š. vanilinio cukraus

žiupsnelis druskos



Kiaušinius, pieną, aliejų ir jogurtą išsukti kartu iki vientisumo.

Miltus sumaišyti su cukrumi, druska, kepimo milteliais, vanile ir cinamonu.

Įmaišyti į tešlą.

Tešla  kepti lengvai aliejumi pateptoje vaflinėje.



Rabarbarų pagardui:

6 dideli rabarbaro stiebai

250g cukraus

1 apelsino sultys


Rabarbarus  nulupti, supjaustyti gabalėliais, suberti į puodą su išspaustomis apelsino sultimis ir cukrumi. Kaitinti vis pamaišant, kol rabarbarai suvirs ir taps džemo konsistencijos. Galima pagardinti nutarkuota apelsino žievele. 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą