~500g šviežių abrikosų
50g sviesto
80g cukraus
Tešlai:
300g miltų
140g sviesto
3 kiaušinių
250g cukraus
180ml pieno
2a.š. kepimo miltelių
1a.š. vanilinio cukraus
Abrikosus perskirti per pusę, pašalinti kauliukus.
50 g minkšto sviesto paskleisti skardos dugne, apiberti cukrumi. Išdėlioti abrikosų puseles.
Tešlai minkštą sviestą išsukti su cukrumi, mušti kiaušinius, suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Įmaišyti pieną ir vanilę. Tešlą paskleisti ant abrikosų
Kepti 175C apie 45 minutes. Išėmus iš orkaitės pyragą atskirti peiliu nuo kepimo formos, ir išversti į didelę lėkštę ar kitą kepimo formą.
Prieš pateikiant leisti pravėsti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą