2023-06-13

Abrikosų pyragas

 

~500g šviežių abrikosų

50g sviesto 

80g cukraus

Tešlai:

300g miltų

140g sviesto 

3 kiaušinių 

250g cukraus

180ml pieno

2a.š. kepimo miltelių

1a.š. vanilinio cukraus


Abrikosus perskirti per pusę, pašalinti kauliukus. 

50 g minkšto sviesto paskleisti skardos dugne, apiberti cukrumi. Išdėlioti abrikosų puseles. 


Tešlai minkštą sviestą išsukti su cukrumi, mušti kiaušinius, suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Įmaišyti pieną ir vanilę. Tešlą paskleisti ant abrikosų


Kepti 175C apie 45 minutes. Išėmus iš orkaitės pyragą  atskirti peiliu nuo kepimo formos, ir išversti į didelę lėkštę ar kitą kepimo formą. 

Prieš pateikiant leisti pravėsti.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą