2023-07-19

Bolivinės balandos salotos su vištiena ir skrudintais riešutais


 200g bolivinės balandos (sausų kruopų svoris)

2vnt morkų

500g virtos vištienos 

1/4vnt nedidelio šviežio kopūsto

200g žaliųjų žirnelių (šviežių ar šaldytų)

1/2vnt raudono svogūno

saujalė skrudintų žemės riešutų

aliejaus ir druskos pagal skonį


Balandas išvirti pasūdytame vandenyje ir atvėsinti.

Vištieną suplėšyti norimo dydžio gabalėliais.

Kopūstą ir morką pasmulkinti plonais šiaudeliais.


Svogūną plonai supjaustyti ir perlieti verdančiu vandeniu.

Daržoves ir vištieną sumaišyti kartu, suberti žirnelius, riešutus, pagardinti šlakeliu aliejaus  ir druska pagal skonį.



Salotas permaišyti tik prieš pateikiant, kad nepavandenytų. 




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą