2023-07-30

Migdoliniai krepšeliai

 


75g šalto sviesto
60g cukraus pudros
~150g miltų
25g migdolų miltų
32g išplakto kiaušinio
keli lašai migdolų ar vanilės ekstrakto
žiupsnelis druskos

Miltus sumaišyti su pasmulkintu sviestu, suberti likusius produktus ir užminkyti tešlą. 
Iš tešlos iškočioti 3-4m lakštą, išspausti apskritimus, kiek didesnius už planuojamą naudoti formą (bus kepama ant  apverstos kepimo formos).
Diskelius atvėsinti šaldytuve apie pusvalandį.

 Atvėsusius diskelius uždėti ant apverstos kepimo formos ir kepti 165C apie 15 min. Tešla sušilus pati įgauna kepimo formos kontūrus. 

Įdariau plakta grietinėlė su trupučiu Limoncello likerio ir uogomis.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą