2011-02-18

Jogurtinis vaisinis tortukas

Ypač gaivus tortukas. Pasigaminti galima net neturint orkaitės. Labai maloni atgaiva vasara... bet galima pasilepinti ir laukiant jos 
~~~
 
Reikės:
1 sluoksnis:
150g sausainiu (gaidelis ar pan.)
100g riešutų
100g sviesto
100g šokolado (kokį mėgstate)
 ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
2 sluoksnis:  
1 stiklinė jogurto
300g varškės
vanilės
pakelis vaisinės žele  
 ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
3 sluoksnis:
mėgstamos uogos
pakelis vaisinės žele

1 sluoksniui išlydome ant garų vonelės sviestą ir šokoladą. Riešutus ir sausainius susmulkiname. Sumaišome abi mases ir sudedame į tortines (išardomais kraštais) formą. Paliekame sustingti.

2 sluoksniui pertriname varškę per sietelį, kad gautųsi labai puri ir be gumulėlių. Žele užpilame 100ml  verdančio vandens ir išmaišome gerai. Kai tik atvesta iš kart maišome su varške ir jogurtu. Paruoštą įdarą pilame ant sausainių pagrindo ir leidžiame gerai sustingti.

3 sluoksniui paruošiame žele užpildami maždaug 400ml karšto vandens. Leidžiame visiškai atvėsti. Pasirinktas uogas nuplauname ir nusausiname. Jai naudosite braškes jas perpjaukite per pusę. Uogas švelniai paspaudžiame ant varškės įdaro. Užpilame atvėsusia žele. Papuošiame riešutais. Mėgaujamės gerai atvėsintu desertu.


p.s. galima naudoti įvairias uogas, svarbu kad būtu aromatingos ir kiek rūgštokos. Tai pat galima naudoti baltą šokoladą pagrindui.

5 komentarai:

  1. Panašu, jog tai labai skanus tortukas. Tikiuosi kada nors išbandyti/paragauti. :) Dėkui autorei :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Laba, o šokoladą kokį dedi? :) Juodą? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Originaliame recepte buvo baltasis, aš įprastai naudoju konditerinį juodąjį šokoladą, bet tinka įvairus mėgstami, svarbu būtų šokoladas o ne saldi plytelė...:)

      Panaikinti
    2. tinka bet koks, derinu prie žele skonio. Skaniau su riebesniu.

      Panaikinti