Pats paprasčiausias batonas.
~~~
Taigi dviems batonams reikės :
500 g miltų
260 ml šilto vandens
14 g šviežių mielių
1 1/3 a.š. druskos
1 1/2 a.š. cukraus
40 g sviesto(minkšto)
Aptepimui kiaušinio trynys praskiestas trupučiu pieno. Saujelė sezamo sėklų apibarstymui...
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Mieles sumaišome su drungnu vandeniu (iki 40C temp.). Gerai ištriname. Suberiame cukrų druską ir pamaišome kad ištirptų. Beriame miltus ir intensyviai maišome rankomis. Tada po gabaliuką įminkom sviestą. Tešlą padedame šiltai.
Po gerų 30 min gerai išminkome tešlą, patrankome į stalą, kad išeitų dideli oro burbulai ir suformuojame du kepaliukus. Dar pusvalandį šiltai palaikome, kad pakiltų. Tuomet aptepame kiaušinio ir pieno plakiniu, keliose vietose įpjauname ir barstome sezamu.
Kepame 180C temp. apie 30min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą