2011-04-24

Citrusinis keksas su glajumi

Visada pavykstantis skanus keksas. Ne per sausas ir ne per saldus.
Reikės:
120g minkšto sviesto
120g cukraus
4 kiaušiniai
50 ml aliejaus
50ml apelsinų sulčių
tarkuotos apelsino žievelės
350g miltų
 1 a.š. kepimo miltelių
Pusė puodelio cukruotų ananasų gabaliukų ( tinka ir mangai )














Cukrų išsukti su sviestu, muši po vieną kiaušinį, supilti aliejų ir sultis, sudėti žievelę ir įsijoti miltus su kepimo milteliais. Ananaso gabaliukus pasmulkinti ir berti į tešlą. Viską išmaišyti ir pilti i keksinę formą ( maždaug 20 x 10) ir kepti 180C apie 50min.

Glajuj sumaišyti 15ml sulčių 150g cukraus pudros ir apie 15g minkšto sviesto. Viską gerai išsukti ir aptepti glajumi atvėsintą keksą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą