2011-09-11

Dvispalviai sausainiai


500g miltų
300g sviesto
200g cukraus
2 kiaušiniai
1g sodos
vanilės
40g kakavos

Sviestą išsukti iki purumo su cukrumi, dėti kiaušinius, suberti miltus , sodą ir vanilę, minkyti kol masė nelips prie rankų, jai reikia dar įberti miltų. Tešlą padalinti į dvi dalis. Į vieną dalį dėti kakava ir gerai perminkyti, kol spalva pasiskirstys tolygiai. Abi tešlas atšaldyti šaldytuve, iškočioti du lakštus, dėti vieną ant kito, dar pakočioti kad suliptų, tada susukti į ritinėlį ir pjaustyti 0,5cm riekutėmis, dėti ant skardos paliekant tarpus ir kepti apie 220C kol įgaus aukso ar rusvą atspalvi, priklausomai norima traškesnių ar minkštesnių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą