2012-08-27

Macarons

Migdoliniai saldūs debesėliai
~~~

Saldainėliai:

2 kiaušinių baltymai (naudojau M dydžio kiaušinius)
90 g migdolų miltų (galima išbandyti su kitų riešutų miltais: kokosų, lazdyno...)

125 g cukraus pudros
25 g cukraus
maistiniai dažai

Pertepimas I:
100 g maskarponės sūrio
1 vanilės ankšti
1 šaukštas medaus

vanilės

Pertepims II:
50g sviesto
50g kondencuoto saldaus pieno
30g cukraus pudros
kelios lifolizuotos uogos



Kiaušinio baltymus išplakti su cukrumi iki standžių blizgių putų, cukrus turi pilnai ištirpti. Jai naudosite maistinius dažus baigiant plakti įlašinti juos.
Migdolų miltus persijoti kartu su cukraus pudra ir atsargiai įmaišyti į baltymus.


Ant kepimo popieriaus galima pasidaryti šabloną, kad sausainėliai būtų vienodesni.
Ant popieriaus padėti 3-4cm apskritimą (iškirpti iš popieriaus ar kokį virtuvės rakandą) ir lengvai apiberti cukraus pudra.


Tešlą dėti į maišelį ir išspausti tešlą. Lengvai padaužyti kepimo skardą ir stalą, kad jai pyragėliuose yra oro burbuliukų, jie iškiltų į paviršių.

Palikti kambario temperatūroje apdžiūti 30-50min.
Kai palietus saldainėlio paviršių jis bus sausas ir nebelips, galima kepti.


Kepti 150C apie 15min, palikti atvėsti ant kepimo popieriaus. Tada atsargiai nukelti.

Sausainėlius pertepti kremu.
Kremui tiek I tiek II variantui išsukti kambario temperatūros produktus iki vientisumo ir kremu pertepti atvėsusius sausainėlius. 

Jai naudosite ant pyragėlių papuošimus, pvz cukraus pabarstukus, juos užberti ant tik išspaustų sausainėlių prieš paliekant apdžiūti. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą