2012-08-27

Braškinis tortukas




1 biskvitas (naudojau šitą)
Įdarui:
2 stiklinės braškių supjaustytu griežinėliais
grietinėlės 500ml
125g cukraus pudros
1/2 stiklinės apelsinų sulčių
1 pakelis apelsininės žėlė
1 stiklinė braškinio jogurto 
Keleto dideliu ir gražių uogų dekorui.

Atvėsusį biskvitą padalinti į 3 dalis. Žele ištirpinti maždaug 200ml vandens ir pavėsinti. Grietinėlė išplakti iki standžių putų , plakant berti cukraus pudrą. Atvėsusį želė sumaišyti su jogurtu ir įmaišyti maždaug  1/3 grietinėlės.
Imti tortinės bortelius ir į juos kloti pirmąjį biskvitą  šiek tiek sulieti apelsinų sultimis, tepti pusę jogurtinio kremo ir  dėti negailint braškių (maždaug stiklinę), dėti antrą biskvitą ir paspausti kad braškes panirtų į kremą. Vėl kartoti viską. Uždėjus viršutinį biskvitą vėl sulieti apelsinų sultimis ir  tortuką dėti valandai ar kelioms atvėsti. 
Atvėsusį tortuką išimti iš tortinės ir aptepti likusia grietinėle. Papuoši uogomis, pabarstukais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą