2012-08-27
Braškinis tortukas
1 biskvitas (naudojau šitą)
Įdarui:
2 stiklinės braškių supjaustytu griežinėliais
grietinėlės 500ml
125g cukraus pudros
1/2 stiklinės apelsinų sulčių
1 pakelis apelsininės žėlė
1 stiklinė braškinio jogurto
Keleto dideliu ir gražių uogų dekorui.
Atvėsusį biskvitą padalinti į 3 dalis. Žele ištirpinti maždaug 200ml vandens ir pavėsinti. Grietinėlė išplakti iki standžių putų , plakant berti cukraus pudrą. Atvėsusį želė sumaišyti su jogurtu ir įmaišyti maždaug 1/3 grietinėlės.
Imti tortinės bortelius ir į juos kloti pirmąjį biskvitą šiek tiek sulieti apelsinų sultimis, tepti pusę jogurtinio kremo ir dėti negailint braškių (maždaug stiklinę), dėti antrą biskvitą ir paspausti kad braškes panirtų į kremą. Vėl kartoti viską. Uždėjus viršutinį biskvitą vėl sulieti apelsinų sultimis ir tortuką dėti valandai ar kelioms atvėsti.
Atvėsusį tortuką išimti iš tortinės ir aptepti likusia grietinėle. Papuoši uogomis, pabarstukais.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą