2015-07-30
Mieliniai blyneliai su įdaru
300ml pieno
200ml vandens
250g miltų
1 a.š sausų mielių
po žiupsnelį druskos ir cukraus
Įdarui:
Virta vištos krūtinėlė
1 svogūnas
100g tarkuoto fermentinio sūrio
300g pievagrybių
žiupsnelis druskos
Blyneliams visus ingridientus sumaišyti, ir palikti pastovėti apie pusvalandį, tada dar kartą gerai permaišyti, perkošti, kad neliktų miltų gumuliukų.
Kepti sausoje gerai įkaitintoje keptuvėje, įpylus po tris šaukštus, kol blynelio viršus taps sausas ir korėtas, kitos pusės kepti nereikia, iškeptą blynelį dėti ant stalo, ir užpildyti įdaru. Įdaras dedasi po nedidelį šaukštą ant korėtosios pusės centro, tada suspaudžiami blynelio kraštai, gaunamas trikapis ar keturkampis pyragėlis.
Orkaitė įkaitinama iki 180C ir blyneliai 10 min apkepami, kol išorė tampa traški, o įdaras sušyla.
Pateikti su grietine, ar majoneziniu padažu.
Įdarui susmulkinti svogūną apkepti su smulkintais pievagrybiais ir trupučiu druskos, kol suminkštės ir įgaus rusvą atspalvį. Kai skystis nugaruos įmaišyti pasmulkintą vištieną. Įdarui pravėsus sumaišyti su sūriu. Paskanauti ar netrūksta druskos.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą