Lietiniams:
200g miltų
200ml vandens
2 kiaušiniai
50g tirpinto sviesto
žiupsnelis druskos
5v.š. juodojo sezamo
Įdarui:
400g varškės
3 česnako skirtelės
druska
5v.š. riebios grietinės
200g rukytos lašisos
Lietiniams sumaišoma tešla iš visų ingridientų išskyrus sezamą ir paliekama pusvalanadį pastovėti. Tuomet permaišoma, perkošiama ir suberiami sezamai. Lengvai aliejuje pateptoje keptuvėje kepama ploni blynai, ant vidutinės kaitros, kol blynas tampa sausas ir tvirtas. Apkepama tik viena pusė.
Įdarui pertrinti varškę su grietine ir išspaustu česnaku, pagardinti druska.
Ant blynelio apkeptos pusės užtepti varkės, centre padėlioti lašisos juosteles, ir susukti blyną į ritinėlį, leisti valandą pastovėti šaldytuve, o tuomet supjaustyti porcijomis. Galima dekoruoti pomidoriukais, alyvuogėmis, dideliais kapariais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą