2015-08-02

Dešrainiai

Noriu rebilituoti visų užmirštą lengvai pagaminamą ir išvykoms ar piknikui labai tinkantį užkandį.
Pasidaryk pats variantas: minkštoje bandelėje įkeptą dešrelė ir priedai, kuriuos kiekvienas renkasi pagal save.
Gaunasi 8 -10 vientų



Pieninėms bandelėms:
500g miltų
300ml pieno
20g mielių
1a.š. druskos
1a.š. cukraus
30 ml alyvuogių aliejaus
aptepti: plakto kiaušinio ir sezamo sėklų

8-10 pieniškų dešrelių
Pagardams kas ką mėgsta. Aš rinkausi: žalius ir raugintus agurkėlius, pomidorus, svogūnus, salotų lapus, bei keptą svogūną. Bei garstyčių ir pomidorų padažą.



Bandelėms mieles ištrinti su cukrumi ir pienu, berti miltus ir likusius ingridientus, minkyti kol tešla taps elastinga ir nelips prie rankų. Palikti pusvalandžiui šiltai, tada perminkius leisti pastovėti dar pusvalandį. Tešlą padalinti į 8 ar 10 dalių. Anti miltais pabarstyto stalo iš tešlos iškočioti pailgą  dešrelės ilgio lakštą, į jį dėti dešrele užspausti šonus, paliekant nedideles ertmes galuose, kad kepant išeitu garai.

Suformavus visas bandeles, palikti pastovėti pusvalandžiui, aptepti kiaušinio  plakiniu, apiberti sezamais. Įkaitinti orkaitę iki 180C,  į orkaitės apačią dėti indą su verdančiu vandeniu, ant vidurinės lentynos skardą su bandelėmis, po 10 min vandenį atsargiai išimti, bandeles kepti dar 10-15min, kol taps aukso spalvos. Leisti truputį atvėsti ir prapjovus viršų papildyti norimais pagardais ir skanauti.

Jai planuojate kepti dešreles ant griliaus, bandeles kepkite atskirai ir tuomet naudokite karštoms dešrelėms įdėti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą