2015-08-02

Bandelės su riešutų sviestu, kapotais riešutais ir glajumi


Bandelėms:
550g miltų
300ml pieno
5v.š. grietinės
1v.š minkšto sviesto
20g mielių
5v.š. cukraus

Įdarui:
100g riešutų  sviesto
200g kapotų nuluptų riešutų
100g rudojo cukraus

Glajuj:
50ml pieno
5v.š. cukraus pudros
keli lašai migdolų esencijos


Bandelėms iš ingridientų suminkyti tešlą ir palikti šiltai pakilti.  Perminkyti ir dar pusvalandžiui palikti pakilti.
Tuomet iškočioti didelį lakštą ir aptepti jį riešutų sviestu, apiberti cukrumi ir kapotais riešutais. Susukti į ritinį ir supjaustyti vienodo storio ritinėliais. Juos sukloti į skardelę ir palikti šiltai pakilti, Kepti 180C apie pusvalandį. Iškepusi atvėsinti ir aplieti glajumi iš sumaišyto pieno su cukraus pudra ir migdolų kvapais.
Pateikti atsargiai mentele atskiriant po pyragėlį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą