Paprastas ir sotus užkandis.
~~~

300g miltų
200g kukurūzų miltų (galima rinktis ir manus ar pilno grūdo miltus)
20g žalių mielių
300ml vandens
30ml alyvuogių aliejaus
po žiupsnelį druskos ir cukraus
30 juostelių vytintos kiaulienos ar jautienos kumpio ar šoninės
1 trynys
3v.š. vandens
sezamo sėklų
Mielės išsukamos su trupučiu šilto vandens ir cukrumi, tuomet beriami miltai, vanduo, aliejus, druska. Tešla minkoma, kol nelips prie rankų ir stalo. Duodama valandą šiltai pakilti.
Tuomet vėl perminkoma ir ant stalo formuojami 30 vienodų kamuoliukų.
Iš kiekvieno kamuoliuko padaromas 20 cm ilgio volelis. Vieną volelio galą apsukame mėsos juostele. Tuomet iš per pusę perlenktos tešlos supinama pynutė. Dedama į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo formą ir duodama dar truputį pakilti.
Pakilusi pynutė aptepama kiaušinio trynio ir vandens plakiniu, apibarstoma sezamu. Kepama 180C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Sūrio padažas prie lazdelių:
50g tarkuoto sūrio
100g majonezo
5v.š. pieno
druskos pagal skonį
žiupsnis džiovinto baziliko
čili pagal skonį
Sūris sumaišomas su pienu ir 30s pašildomas mikrobangų krosnelėje. Pašildžius permaišomas, sudedama majonezas ir dar kelis kartus pašildoma po 15s vis pamaišant. Galiausiai dedami prieskoniai ir padažui leidžiama atvėsti. Jai norisi skystesnio padažo pieno galima pilti daugiau.
Lazdeles kepant galima pabarstyti ne tik sezamais, bet ir mėgstamomis džiovintomis žolelėmis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą